dec
5

OBAVEŠTENJE O OBAVEZI ZIMSKE ZAŠTITE VODOMERA

Obavezno zaštititi vodomere od zamrzavanja

Zbog nastupanja zime i niskih temperatura, pozivamo potrošače da dodatno zaštite svoje vodomere kako ne bi došlo do zamrzavanja i pucanja istih.

Vodomeri da budu zaštićeni na način koji će omogućiti da gornji deo kućišta vodomera sa PVC poklopcem na staklu, ispod kojeg se nalazi brojčanik, bude dostupan, odnosno da se zaštita toga dela vodomera može lako ukloniti i vratiti na svoje mesto nakon očitavanja koje se vrši svakog meseca.

Ukoliko je vodomer postavljen plitko, tada je potrebno postaviti neki termoizolacioni materijal preko vodomera, to mogu biti daske, stiropor, stirodur ili bala slame. Vodomere ne vredi zavijati u krpe, jer to ne predstavlja dovoljnu zaštitu, a u proleće je tako pokriven vodomer teško ponovo razgrnuti i učiniti ga pristupačnim za očitavanje i održavanje.

Potrošači koji imaju propisno izvedena, odnosno izgrađena vodomerna okna, ne treba da strahuju od smrzavanja vodomera, jer su vodomeri u ovako izgrađenim oknima ispod zone smrzavanja i ukoliko je vodomerno okno poklopljeno, ne postoji opasnost od ovakve vrste oštećenja.