OBAVEŠTENJE ZA MEŠTANE BIKOVA: OD PETKA 14.10.2016. VODA ZA PIĆE I PRIPREMANJE HRANE SAMO IZ CISTERNI

13.10.2016.

Zabranu upotrebe vode koja se koristi prilikom pripreme, obrade ili proizvodnje hrane naložila Inspekcija

Obaveštavamo sve korisnike usluga u naselju Bikovo da je Odeljenje za sanitarnu inspekciju Subotica dana 10.10.2016. godine izdalo Rešenje br. 138-53-00822-7/2016-06, u JKP „Vodovod i kanalizacija''Subotica zaprimljeno 13.10.2016. godine.

Rešenjem je naložena mera zabrane upotrebe vode koja se koristi tokom pripreme, obrade ili proizvodnje hrane iz Vodozahvata Bikovo, bunar B1/9 u Bikovu, Dalmatinska BB, a kojim upravlja JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Subotica.

Zabrana stupa na snagu odmah i traje do pribavljanja nalaza ovlašćene zdravstvene ustanove da je voda bezbedna za upotrebu.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica ističe da nije došlo do promene sastava kvaliteta pijaće vode u naselju Bikovo. Pre prijema ovog Rešenja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je izvršilo dezinfekciju i ispiranje vodovodne mreže naselja Bikovo.

S obzirom da Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode za piće („Sl. list SRJ“, br. 42/98) ograničava koncentracije gvožđa i arsena, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je, na osnovu ovog Rešenja, do daljeg prinuđeno da za naselje Bikovo obezbedi alternativni način snabdevanja pijaćom vodom.

Od petka 14.10.2016. godine snabdevanje naselja Bikovo vodom za piće će se vršiti dvema cisternama za pitku vodu, od kojih će jedna biti locirana kod zgrade Mesne zajednice, a druga kod zgrade Osnovne škole.

Cisterne sa vodom za piće će biti locirane na navedenim mestima svakog dana od 8 do 13 sati.