Ivóvíz-szolgáltatás

A vízszolgáltatással felölelt területek

1. övezet (városi) 2. övezet (csantavéri) 3. övezet (bajmoki)
A város területe Csantavér Bajmok
Radonovác Visnyevác Mišićevo
Palics Újzsednik Kisbosznia
Királyhalom Nagyfény Györgyén
Határőr HK    
Kelebia    
Békova    

A bekötések számának áttekintése fogyasztói csoportok szerint

Sorszám Fogyasztói csoport Bekötések száma
1. Egyéni fogyasztók 31.301
2. Lakótanácsok 1012
3. Gazdálkodó szervezetek 1.194
4. Kisvállalkozások 1.740
5. Intézmények 415
  Összesen 35.662

A vízszolgáltatási részleg tevékenysége

  • A vízszolgáltató-hálózat működésének ellenőrzése
  • Tervszerű és megelőző karbantartás
  • A hálózat és a bekötések intervenciós karbantartása
  • A vízminőség biztosítása a hálózatban
  • Új bekötések létesítése
  • Új vízvezeték-szakaszok kiépítése és a meglévők felújítása
  • A vízmérők műszaki állapotának ellenőrzése

A vízvezeték-hálózat karbantartása

A tervszerű és megelőző karbantartás keretébenszakembereink ellenőrizik a zárakat, a tűzcsapokat, és szükség szerint megjavítják, illetve lecserélik azokat, továbbá lecserélik a régi és elavult hálózatszakaszokat és bekötéseket.

Az intervenciós karbantartásmagába foglalja a hálózaton keletkezett azon károk elhárítását, melyek okai talajsüllyedésre, korrózióra, mechanikai károkra és hasonlókra vezethetők vissza.

Alapvető törekvésünk, hogy a vízvezeték-hálózat karbantartása gyors és a hatékony legyen, minimálisra csökkentve az ellátásban jelentkező esetleges fennakadásokat. Ezért szerveztünk állandó ügyeletet, amely a Diszpécserszolgálat 55-77-11-es telefonszámára beérkezett bejelentéstől számítva perceken belül megjelenik a helyszínen, és elhárítja a hibát, bármikor, az év minden napján.

Az EPANET számítógépes programsegítségével szimulálható a vízcsőrendszer viselkedése hidraulikus terhelés alatt. Állandó ellenőrzés alatt tartjuk a teljes vízcsőrendszert, folyamatosan mérjük a nyomást több ponton is, mivel ez előfeltétele a meghibásodások felderítésének és elhárításának.

Nyomon követjük a hálózati vízveszteséget is, azzal a céllal, hogy azt a minimumra csökkentsük. A veszteség leggyakoribb okai: a szerelvények meghibásodása, a csatlakozások elöregedése, valamint a vízcsőhálózatnak az egészségügyi okokból szükséges tisztítására használt vízmennyiség.

A vízszolgáltató részleg által használt különleges felszerelés

Korrelátor – korszerű és hatékony, akusztikus- és rádiójel-alapon működő felszerelés, mely a vízcsőhálózat állapotfelmérést szolgálja. Segítségével pontosan meghatározható a meghibásodás helye, és megbízhatóan nyilvántartásba vehető minden bekötés.

Logger– korszerű, pontos műszerek, melyek révén adatok gyűjthetők a vízcsőhálózatról, emellett biztosítják a nyomás folyamatos megfigyelését.