Informacije

Javni sistem kanalizacije je nezaštićen, jer svako može da podigne poklopac na šahti ili slivničku rešetku i da se reši nepotrebnog otpada na vrlo neodgovoran način, ne razmišljajući da time nizvodno pravi drugima, a i sebi problem koji sprečava da ovaj sistem uredno funkcioniše. Apelujemo na građane da se odgovorno ponašaju i da štite ovaj sistem koji je i njihova zajednička imovina....

Naše Javno komunalno preduzeće učestvovalo je na III Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede – Subotica 2009 u danu predviđenom za predstavljanje JKP, u utorak, 25. avgusta 2009. godine.

Miodrag Radojčin, novinar Radio ,,Subotica" razgovarao sa direktorom JKP ,,Vodovod i kanalizacija" Subotica, Imre Čekeom o kašnjenju radova na prečistaču i problemima sa izvođačima poslova. Zbog potrebe da se otklone propusti pristali smo da se pomeri rok za završetak od 31. decembra prošle godine, a sada nam za «dodatni posao» traže 650 hiljada evra, kaže Čeke.

Za svaki proizvod, pa tako i za pitku vodu , proizvođač, tj. JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica razvio je niz kontrolisanih i definisanih operacija koje odgovaraju specifičnim uslovima proizvodnje i imaju cilj da osiguravaju bezbednost vode u svakom koraku procesa.

Projekat izgradnje novog prečistača otpadnih voda Grada Subotica, vredan 14 miliona evra, trebalo bi da bude završen do kraja avgusta, najavio je danas direktor subotičkog preduzeća Vodovod i kanalizacija Imre Čeke.

Tokom marta prikupljene su aktuelne cene usluga vodovoda i kanalizacije.

U našem Preduzeću je zaposleno ukupno 229 (dvestotinedvadestdevet) radnika, od čega 152 (stopedesetdva) muškarca i 77 (sedamdesetsedam) žena. Na osnovu periodičnih lekarskih pregleda, najčešći rezultati su sledeći: bolesti zuba; deformiteti stopala; deformiteti kičmenog stuba; refrakturne anomalije oka; devijacije nosne pregrade; gojaznost; kardiovaskularna oboljenja; proširene vene; ...

Vodovod je u 2008. uspeo da i pored niza finansijskih teškoća ostvari značajne programe, ali u narednoj godini, u kojoj se očekuju efekti svetske krize, problema će biti mnogo više, kako zbog otplate kredita za prečistač, tako i obaveze izdvajanja amortizacije za njega. Izjednačavanje cena pitke vode za široku potrošnju sa industrijom odloženo je za 2012. godinu - izjavio je Čeke Imre,...

Kvizom ,,SVE ŠTO NISTE ZNALI, A HTELI STE DA PITATE O VODI I VODOVODU" u kojem su učestvovali učenici 4. razreda OŠ ,,Sečenji Ištvan" i ,,Majšanski put" iz Subotice zaključena je realizacija projekta brige o potrošačima subotičkog Vodovoda i kanalizacije za 2008. godinu. Slike o događaju u Galeriji o aktuelnostima.