мар
2010
10

ŠTEDNJA GARANT SNABDEVANJA

Subotica neće ostati žedna i građani mogu biti sigurni da će biti dovoljno vode za redovnu potrošnju – rekao je juče tehnički direktor JKP Vodovod Dragan Vučetić. On, međutim, nije mogao da garantuje da će i cena vode biti stabilna. Ako gradska skupština odobri, cena će možda već od aprila biti veća za oko šest odsto. Međutim, i sadašnja cena, kako je priznao Vučetić, građane primorava na štednju, što je jedna od garancija sigurnog snabdevanja.
Na konferenciji održanoj povodom obeležavanja 48. godišnjice osnivanja, direktorica Vodovoda Valeria Tot Godo napomenula je da je pripremljeno nekoliko projekata koji su od kapitalnog značaja, kao što je izgradnja središnjeg kompleksa vodozahvata II i izgradnja kolektora II. Plan je i da se što pre što više domaćinstava priključi na vodovodnu mrežu, i izgrade kanalizacione mreže. Tim projektima ovo preduzeće će konkurisati kod pretpristupnih fondova EU. Prioritet je, ipak, završetak izgradnje novog prečistača, koji kasni godinu dana.
- Moram reći da je i pored žestokih kritika, ovaj sistem prečišćavanja vode najsavremeniji u
Srbiji. Linija vode je dovršena prošle godine i od tada se u Palić uliva kvalitetna voda koja zadovoljava stroge kriterijume EU, a očekujemo da ove bude dovršena i linija mulja – rekla je Valerija Tot Godo.
Razlog kašnjenja su neraščišćeni odnosi glavnog izvođača, firme DHV i podizvođača, a Vučetić kaže da bi problem trebalo da se razreši do 20. marta.
Vesela Laloš