Hírek

jún.
2021
4

„AZ ÖKOSZISZTÉMA HELYREÁLLÍTÁSA – ÉPÍTSE ÚJRA KAPCSOLATÁT A TERMÉSZETTEL!“

A környezetvédelmi világnapot világszerte, június 5-én ünneplik különféle rendezvényekkel, melyek célja felhívni a nyilvánosság figyelmét számos ökológiai problémára és a környezet megőrzésének fontosságára.

ápr.
2021
1

A VÍZ- ÉS SZENNYVÍZKEZELÉS JAVÍTÁSA SZABADKÁN

„A városunk volt az első városok egyike Szerbiában, amely közel 50 évvel ezelőtt szennyvíztisztító üzemet épített“, mondja Trungel Mester Edit, aki a szabadkai szennyvíztisztítótelepnél több, mint két évtizede dolgozik. „Azóta több fejlesztést hajtottunk végre, és rengeteg tapasztalatot és tudást halmoztunk fel. Ma más városok mérnökei jönnek hozzánk szennyvízkezelési képzésre.”

ápr.
2021
1

SEGÍTSÉG SZERBIÁNAK ABBAN, HOGY A VÍZ- ÉS SZENNYVÍZRENDSZEREIT AZ EURÓPAI UNIÓS SZABVÁNYOKHOZ IGAZÍTSA

A Víz Világnapja alkalmából, az EBRD weboldaláról, jóváhagyás alapján letöltött, lefordított és közzétett szöveg

dec.
2020
16

AZ ÚJ IVÓVÍZTERMELŐ ÜZEM – A SZABADKAI VÍZMŰVEK ÉS CSATORNÁZÁSI KOMMUNÁLIS KÖZVÁLLALAT KEZÉBEN

2020. december 15-én (kedden), a Szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV beruházási és fejlesztési osztályának ügyvezető igazgatója, Sánta Csaba, a belgrádi "Sade", a francia "Veolia Waters" és az újvidéki "Graditelj NS" GP Kivitelező konzorciumának képviselője, Petar Bjegović és a bécsi (Ausztria) "iC consulenten" főkonzultáns képviselője, Muhamed Veseli, aláírták a város második városi ivóvíztermelő...

okt.
2020
19

„A VÍZ ÉS A VÁROS“ – XXI. SZÁZADBELI ÖKO – MESE

A szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV 2001 óta, a Fogyasztók Gondviselési Stratégiáján belül, megtervezte és megvalósította az Aquarius elnevezésű ökológiai oktatási projektet.

jún.
2020
16

AZ EGÉSZSÉGES IVÓVÍZ MINDEN HÁZTARTÁSBAN A VÁROS ÉS A SZABADKAI VÍZMŰVEK ÉS CSATORNÁZÁSI KKV KÖZÖS PRIORITÁSA

A kettes számú Vízkitermelőn létesült ivóvízkezelő berendezés munkálatai befejeződtek, és rövidesen beindul a próbaüzemeltetés. Az eddigi vízellátási problémák megoldását hozza Újváros, Radanovác, és Palics számára. A projekt értéke 5,5 millió euró, amelyet az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank támogatott.

ápr.
2020
21

UVID U RAČUN I MOGUĆNOSTI PLAĆANJA

Na sajtu JKP Vodovod i kanalizacija Subotica KORISNICI USLUGA PREDUZEĆA se mogu registrovati u delu – PRIJAVA STANJA VODOMERA (ispod prijave ima opcija registracija)