Вести

окт
2022
27

И ОВЕ ГОДИНЕ СПРОВЕДЕН ПРОЈЕКАТ „АQUARIUS – ВОДОНОША ГРАДА“

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ Суботица је и ове године организовало и спровело еколошко- едукативни пројекат „Аquarius – Водоноша града“. Пројекат „Аquarius – Водоноша града“ је идеална прилика да се оствари контакт са најмлађим суграђанима, како би им се кроз игру, предавања и разне обиласке указало на значај штедње воде, као и на значај заштите површинских и подземних вода.

јун
2022
20

У СУБОТИЦИ ПО ТРЕЋИ ПУТ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОТПАДНЕ ВОДЕ, КОМУНАЛНИ ЧВРСТИ ОТПАД И ОПАСАН ОТПАД

Град Суботица је од 14. – 16. јуна 2022. у организацији Удружења за технологију вода и санитарно инжењерство, Удружења водовода и канализације Србије и Института за хемију, технологију и металургију по трећи пут домаћин 51. међународној Конференцији “ОТПАДНЕ ВОДЕ, КОМУНАЛНИ ЧВРСТИ ОТПАД И ОПАСАН ОТПАД” у хотелу Патриа.

јун
2022
13

ОБЕЛЕЖЕНО 60 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА ЈАВНОГ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА“ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“ СУБОТИЦА

Ове године ЈКП”Водовод и канализација” слави 60 година свог постојања и рада, па је 6. јуна 2022. године у Великој већници Градске куће у Суботици одржана свечаност поводом тог јубилеја. Свечаности су присуствовали представници Локалне самоуправе, представници Водовода из Србије и Мађарске, представници других јавних и комуналних предузећа, као и руководиоци и директори предузећа.

јун
2021
4

„ОБНОВА ЕКОСИСТЕМА – РЕСЕТУЈТЕ ВАШ ОДНОС СА ПРИРОДОМ!“

Светски дан заштите животне средине се 5. јуна обележава у целом свету кроз разне активности и кампање са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања заштите животне средине.

апр
2021
1

ПОБОЉШАЊЕ ТРЕТМАНА ВОДЕ И ОТПАДНИХ ВОДА У СУБОТИЦИ

„Наш град је био један од првих градова у Србији који је пре скоро 50 година изградио постројење за пречишћавање отпадних вода“, каже Едита Трунгел Мештер, која у суботичком постројењу за пречишћавање ради више од две деценије. „Од тада смо имали неколико надоградњи и стекли велико искуство и знање. Данас нам долазе инжењери из других градова на обуку из управљања отпадним водама. “

апр
2021
1

ПОМОЋ СРБИЈИ ДА УСКЛАДИ СВОЈЕ СИСТЕМЕ ЗА ВОДУ И ОТПАДНЕ ВОДЕ СА СТАНДАРДИМА EU

Текст објављен поводом Светског дана вода, преузети на основу сагласности и преведени са Интернет странице EBRD

дец
2020
16

НОВО ПОСТРОЈЕЊЕ ЗА ПРЕРАДУ ВОДЕ – У РУКАМА СУБОТИЧКОГ ВОДОВОДА

Извршни директор Ресора инвестиција и развоја ЈКП „Водовод и канализација“, Чаба Шанта, представник конзорцијума фирми извођача „Саде“ из Београда, „Веолија Вотер“ из Француске и ГП „Градитељ НС“ из Новог Сада, Петар Бјеговић и представник главног Консултанта „iC consulenten“ из Беча (Аустрија), Мухамед Весели су у Суботици у уторак, 15. децембра 2020. године, потписали Сертификат о преузимању радова...

окт
2020
19
Еко бајка

„ВОДА И ГРАД“ – ЕКО – БАЈКА ЗА XXI ВЕК

Још од 2001. године, у оквиру Стратегије бриге о потрошачима, ЈКП „Водовод и канализација“ Суботица је осмислило и реализује Еколошко – едукативни пројекат „Aquarius – Водоноша града“.