Vesti

jul
2022
22

JKP “VODOVOD I KANALIZACIJA” SUBOTICA OSPOSOBILO HIDRANTE ZA OSVEŽAVANJE GRAĐANA TOKOM PERIODA VISOKIH DNEVNIH TEMPERATURA VAZDUHA

Javno komunalno preduzeće JKP“ Vodovod i kanalizacija“ Subotica obaveštava građane da će od 22.07.2022. od 14.00 časova, zbog trenutnih ekstremno visokih temperatura vazduha, na određenim lokacijama na nadzemnim hidrantima privremeno biti postavljene slavine namenjene osvežavanju građana.

jul
2022
21

JKP “VODOVOD I KANALIZACIJA” SUBOTICA APELUJE ZA RACIONALNO KORIŠĆENJE VODE ZA PIĆE

Javno komunalno preduzeće JKP“ Vodovod i kanalizacija“ Subotica apeluje na sve građane da, dok traje period visokih dnevnih temperatura, vodu za piće koriste racionalno i namenski, pre svega za piće, kuvanje i higijenu.

jun
2022
20

U SUBOTICI PO TREĆI PUT ODRŽANA KONFERENCIJA OTPADNE VODE, KOMUNALNI ČVRSTI OTPAD I OPASAN OTPAD

Grad Subotica je od 14. – 16. juna 2022. u organizaciji Udruženja za tehnologiju voda i sanitarno inženjerstvo, Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije i Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju po treći put domaćin 51. međunarodnoj Konferenciji “OTPADNE VODE, KOMUNALNI ČVRSTI OTPAD I OPASAN OTPAD” u hotelu Patria.

jun
2022
13

OBELEŽENO 60 GODINA POSTOJANJA I RADA JAVNOG KOMUNALNOG PREDUZEĆA“ VODOVOD I KANALIZACIJA“ SUBOTICA

Ove godine JKP”Vodovod i kanalizacija” slavi 60 godina svog postojanja i rada, pa je 6. juna 2022. godine u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici održana svečanost povodom tog jubileja. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Lokalne samouprave, predstavnici Vodovoda iz Srbije i Mađarske, predstavnici drugih javnih i komunalnih preduzeća, kao i rukovodioci i direktori preduzeća.

jun
2021
4

„OBNOVA EKOSISTEMA – RESETUJTE VAŠ ODNOS SA PRIRODOM!“

Svetski dan zaštite životne sredine se 5. juna obeležava u celom svetu kroz razne aktivnosti i kampanje sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja zaštite životne sredine.

apr
2021
1

POBOLJŠANJE TRETMANA VODE I OTPADNIH VODA U SUBOTICI

„Naš grad je bio jedan od prvih gradova u Srbiji koji je pre skoro 50 godina izgradio postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda“, kaže Edita Trungel Mešter, koja u subotičkom postrojenju za prečišćavanje radi više od dve decenije. „Od tada smo imali nekoliko nadogradnji i stekli veliko iskustvo i znanje. Danas nam dolaze inženjeri iz drugih gradova na obuku iz upravljanja otpadnim vodama. “

apr
2021
1

POMOĆ SRBIJI DA USKLADI SVOJE SISTEME ZA VODU I OTPADNE VODE SA STANDARDIMA EU

Tekst objavljen povodom Svetskog dana voda, preuzeti na osnovu saglasnosti i prevedeni sa Internet stranice EBRD

dec
2020
16

NOVO POSTROJENJE ZA PRERADU VODE – U RUKAMA SUBOTIČKOG VODOVODA

Izvršni direktor Resora investicija i razvoja JKP „Vodovod i kanalizacija“, Čaba Šanta, predstavnik konzorcijuma firmi izvođača „Sade“ iz Beograda, „Veolija Voter“ iz Francuske i GP „Graditelj NS“ iz Novog Sada, Petar Bjegović i predstavnik glavnog Konsultanta „iC consulenten“ iz Beča (Austrija), Muhamed Veseli su u Subotici u utorak, 15. decembra 2020. godine, potpisali Sertifikat o preuzimanju radova...