ápr.
2013
16

NASTAVAK IZGRADNJE KOLEKTORA V I VII u MZ “ŽELJEZNIČKO NASELJE”

NASTAVAK IZGRADNJE KOLEKTORA V I VII u MZ “ŽELJEZNIČKO NASELJE”

Nastavak izgradnje kolektora V i VII u MZ “Željezničko naselje” – u idućoj i nekoliko narednih godina

 

Projektovanje kolektora V i VII i pripadajuće sekundarne mreže u Mesnoj zajednici „Željezničko naselje“ biće završeno ove godine, a radovi na izgradnji počeće sledeće godine, rečeno je na sastanku koji su sa predstavnicima Mesne zajednice u ponedeljak, 15. aprila, održali rukovodioci JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Direkcija za izgradnju grada“. Kolektor VII biće izgrađen u dužini od 900 metara od kružnog toka kod Majšanskog mosta do Nevesinjske ulice, a u sledeće dve do tri godine predviđa se izgradnja oko 8 kilometara sekundarne kanalizacione mreže na području Željezničkog naselja, čime će biti rešeni mnogi problemi u ovom delu grada.

„Imamo izuzetnu mogućnost, izvanredan aranžman sa EBDR (Evropska banka za obonovu i razvoj) gde smo obezbedili dovoljna sredstva za kolektor VII kao i za širenje sekundarne mreže“, rekla je tom prilikom v.d. direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Valerija Tot Godo. Grad i Vodovod su konkurisali na sredstva Pokrajine za izradu projektno-tehničke dokumentacije za nastavak izgradnje kolektora V i pripadajuće sekundarne mreže u ulicama Jovana Mikića i Milutina Uskokovića. Ovih dana izvešteni smo da su ta sredstva odobrena i ti projekti koji će biti izrađeni do sledeće godine predstavljaju osnov za nastavak izgradnje.”

Izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže biće rešen problem koji stanovnici ove mesne zajednice imaju već decenijama, pogotovo u dvema velikim ulicama – Jovana Mikića i Milutina Uskokovića. Problemi ove mesne zajednice posebno su izraženi u vreme velikih padavina, a rezultat su i loše putne mreže, visokog nivoa podzemnih voda i malog broja priključaka na kanalizaciju. Za pomenuta dva kolektora zainteresovani su i stanovnici susednih mesnih zajednica – Kertvaroš, Mali Radanovac i Makova sedmica. Građani MZ “Željezničko naselje” prošle godine su gotovo stoprocentno izrazili želju da budu priključeni na buduću infrastrukturnu mrežu.

Predstavnici i meštani MZ „Željezničko naselje“ imali su priliku pogledati i prezentaciju planova na mapi, koju su pripremili stručnjaci JKP „Vodovod i kanalizacija“ dipl.inž.građ. Goran Mijatović i dipl.inž.građ. Maria Nađ Abonji.