jan.
2014
9

JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica dobitnik godišnje nagrade Regionalne privredne komore

Značajno priznanje za naše preduzeće

Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Subotica među dobitnicima je godišnje nagrade Regionalne privredne komore Subotica za 2013. godinu, koja se dodeljuje najuspešnijim privrednicima i preduzetnicima u regionu. Nagrada je v.d. direktoru preduzeća Valeriji Tot Godo uručena na svečanosti u prostorijama RPK u Subotici, održanoj 18. decembra.

Uz naše preduzeće, dobitnici godišnje nagrade su i: „Termovent SC“ Livnica čelika Bačka Topola, „Potisje Tondach“ d.o.o. Kanjiža, „Chick prom“ d.o.o. Mali Iđoš i SZUR Poslastičarnica „Kriška“ Senta.

Bila je to prilika da privrednici zvaničnicima prenesu svoje utiske o načinu da se poboljša privredni ambijent, kao i da se nagrade najbolji u regionu.

Na svečanosti je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor ocenio da treba prestati sa “atmosferom ratnog stanja” u društvu, bez čega po njegovom mišljenju neće biti privrednog napretka. U sklopu ukupnog „brda problema”, prema Pastorovom mišljenju, za Vojvodinu je najznačajnija konsolidacija ustavno-pravne i životne pozicije pokrajine kroz usvajanje novog Statuta Vojvodine, Zakona o nadležnostima i Zakona o finansiranju.

Privreda regiona severa Bačke i Potisja najverovatnije će u ovoj godini ostvariti neznatni rast, ali i značajan rast izvoza, ocenio je predsednik Regionalne privredne komore Subotica Slobodan Vojinović.

Savetnik ministra privrede Aleksandar Stevanović izjavio je da se za razliku od dosadašnjih ekonomskih politika i nekih ranijih vlada, sadašnja Vlada Srbije „uhvatila u koštac sa stvarnim uzrocima, a ne samo sanacijom problema”. On je dodao da Ministarstvo privrede ima jako veliku volju da počne sa rešavanjem problema sive zone privrede i njihov stav je da je uslov za tako nešto motivacija ljudi iz sive zone da pređu u regularni sektor. On je takođe dodao da ubuduće neće više biti subvencija stranim investitorima u dosadašnjem obliku.