szept.
2014
4

A VÍZÓRÁK ŐSZI LEOLVASÁSA

A leolvasás szeptember 15-én kezdődik, és szeptember 23-ig tart

A szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV értesíti a városban és a külvárosi településeken élő fogyasztóit, hogy az idei évben a háztartásokban lévő vízórák leolvasására, a megszokott október helyett, szeptemberben kerül sor. Tehát szeptember 25. és 23. között a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV által megbízott személyek felkeresnek minden olyan háztartást, amely a lakossági fogyasztók csoportjába tartozik, és leolvassák a vízóra állását, ami az október elején kiállított elszámolás alapjául szolgál majd.

Amennyiben valamely fogyasztó a leolvasáskor nem tartózkodik az adott címen, maga is leolvashatja a vízóra állását, majd pedig bejelentheti azt a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV ügyfélszolgálatán, munkanapokon személyesen vagy a 0800-000-024 telefonszámon. Ez egy ingyenesen hívható telefonszám, melyen munkanapokon 7 és 15 óra között más ügyben is kérhetnek tájékoztatást, és a 024-es körzetszám bármely vezetékes telefonjáról felhívható. A regisztrált fogyasztók a vízóra állását bejelentetik a vállalat honlapján is, a http://www.vodovodsu.rs/címen.

A vízóra leolvasásakor feljegyzett érték alapján számítják ki az elhasznált víz mennyiségét, valamint az elvezetett és megtisztított szennyvíz mennyiségét is, mégpedig kéthavi időszakra, illetve 2014 augusztusára és szeptemberére vonatkozóan.

Ugyancsak értesítjük a fogyasztókat, hogy az előttünk álló téli időszakban gondoskodjanak a háztartásukhoz tartozó vízóra és a belső vízvezeték fagyvédelméről. A vízóra befagyása kizárólag a nem megfelelően védett vízórákat fenyegeti, ezért a csatlakozás tulajdonosa köteles megtéríteni a vízóra esetleges befagyása okozta költségeket. A Vállalat kötelessége a csatlakozás karbantartása, míg az épület belső szerelvényeinek működéséért a fogyasztó felel, valamint a vízóra akna tisztaságáért, és hogy maga a vízóra hozzáférhető legyen.

Amennyiben a vízóra nincs kellő mélységben, vagy egy ablak nélküli pincében kapott helyet, akkor szükséges a vízóra bevonása valamilyen hőszigetelő anyaggal, mint amilyen a deszka, a sztiropor vagy a szalma. A vízórák rongyokba való becsomagolása nem nyújt kellő védelmet.

A vízórán észlelt bármilyen meghibásodást jelenteni kell a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV ügyfélszolgálatánál az 55-77-11 számon. A befagyott vízóra cseréjének költsége 4.480,00 dinár a háztartási fogyasztóknál leggyakrabban előforduló, 13 mm és 20 mm átmérőjű vízórák esetében, valamint a lakóközösségekben, ahol különösen gyakran bekövetkezik a vízórák befagyása.