júl.
2009
6

UGOVOR O VEĆOJ SLOBODI POSLOVANJA

Projekat izgradnje novog prečistača otpadnih voda Grada Subotica, vredan 14 miliona evra, trebalo bi da bude završen do kraja avgusta, najavio je danas direktor subotičkog preduzeća Vodovod i kanalizacija Imre Čeke.
On je nakon potpisivanja ugovora sa gradonačelnikom Subotice u ponedeljak, 06. jula 2009. godine, kojim Vodovod dobija veću slobodu u poslovanju, kazao da je novi prečistač, tri puta jači od postojećeg, završen i da je preostalo prilagođavanje starog prečistača i njihovo povezivanje.
"Očekujemo da će taj deo projekta biti završen do kraja avgusta. Ukoliko ne bude, razmotrićemo i mogućnost naplate kazni izvođaču radova zbog kašnjenja", kazao je Čeke.
Glavni izvođač radova na novom prečistaču, holandska firma DHV trebalo je da prema produženim rokovima potpuno završi posao do 30. juna 2009, ali je taj rok ponovo produžen.
Pokretanjem rada novog prečistača praktično se otvaraju uslovi za oporavak vode (ekosistema) u jezeru Palić i proširivanjem kapaciteta, izgradnja ulične kanalizacione mreže i priključenje potrošača koja sada nemaju takve uslove.