Külső szolgáltatások

 

A szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV szolgáltatásainak díjszabása Letöltés
Szolgáltatások árjegyzéke (cirill betűs)
Szolgáltatások árjegyzéke (szerb nyelven)

 

VÍZÓRÁK ELLENŐRZÉSE ÉS HITELESÍTÉSE

A Szerb Köztársaság gazdasági minisztériuma a 2014. február 25-én kelt 021-03-191/2013-33 számú végzésével felhatalmazta a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV-t az alábbi jellemzőkkel rendelkező hideg vizes mérőórák hitelesítésére:

  • névleges átmérő DN 13 mm-től DN 40 mm-ig
  • nominális átfolyás 1,5 m3/h-tól 10 m3/h-ig
  • átfolyási tartomány 0,03 m3/h-tól 20 m3/h-ig.

A szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV a következő feladatokat végzi:

  • a vízórák első, rendes és rendkívüli ellenőrzése és
  • a vízórák hitelesítése.

Az említett feladatokat harmadik fél kérésére is elvégzik 110,00 dinár/db + PDV díj ellenében a legfeljebb 10 m3/h nominális átfolyású vízórák esetében, a mérőeszközök hitelesítésének díját szabályozó rendelettel összhangban (Uredba o visini i načinu plaćanja naknada za sprovođenje overavanja merila, metroloških ekspertiza, ispitivanja tipa merila, ispitivanja prethodno upakovanih proizvoda i drugih poslova iz oblasti metrologije, lásd: Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye 68/2010, 72/2010 – jav. és 50/2013).

Azok az ügyfelek, aki igénylik a vízóra ellenőrzését és hitelesítését, ezt egy kérvény benyújtásával tehetik meg.

A kérvény letölthető a vállalat honlapjáról, majd pedig e-mailben elküldhető a kontrolno.telo@vodovodsu.rs címre, vagy személyesen benyújtható az ellenőrző / hitelesítő szervnek a vállalat székhelyén, Szabadka, Lazar Nešić tég 9/a címen.

 

A HASZNÁLATBAN LÉVŐ VÍZÓRÁK RENDKÍVÜLI ELLENŐRZÉSÉNEK FOLYAMATA

1.

Ha a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV ivóvízhálózatának egyik fogyasztója a vízóra meghibásodására gyanakszik, akkor jelentkeznie kell az Ügyfélszolgálat tolóablakánál a vállalat székhelyén, Szabadka, Lazar Nešić tég 9/a címen, ahol az ügyintéző tájékoztatja őt a használatban lévő vízórák rendkívüli ellenőrzésének folyamatáról és a szolgáltatás költségeiről.

2.

Ezt követően a fogyasztó kérvényezi a használatban lévő vízóra rendkívüli ellenőrzését a mérési és nemesfém igazgatóságnál (Direkcija za mere i dragocene metale), az érvényes árjegyzék szerinti illeték befizetéséről szóló bizonylattal együtt. A kérvény kézhezvétele után az igazgatóság felkéri a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV-t, hogy szerelje le a vízórát. A régi vízórát, melynek kérvényezték a rendkívüli ellenőrzését, leszerelik a hálózatról, és a fogyasztó kap egy új vízórát helyette.

3.

A vízórát behozzák az ellenőrző / hitelesítő szervhez, ami után az igazgatóság ellenőre bejelenti jövetelét a vízóra ellenőrzésének felülvizsgálata érdekében.

4.

A vízóra rendkívüli ellenőrzésének költségei a kérelmezőt terhelik, amennyiben az érvényes pecséttel rendelkező vízóra megfelel az előírásoknak. Amennyiben a vízóra nem az előírásoknak megfelelően működik, akkor a vízóra rendkívüli ellenőrzésének költségei a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV-t terhelik.

Mellékletek Letöltés
Végzés a hidegvízű mérőórák hitelesítésének engedélyezéséről (szerb nyelven)
Űrlap a vízóra ellenőrzésének igénylésére (szerb nyelven)