dec
2016
14

ZIMSKA ZAŠTITA VODOMERA

Gornji deo kućišta sa brojčanikom mora da bude dostupan

Molimo potrošače da se, radi očitavanja vodomera koja se obavljaju svakog meseca, prilikom zaštite svog vodomera od smrzavanja potrude da isti obezbede tako da bude zaštićen na način koji će omogućiti da gornji deo kućišta vodomera sa PVC poklopcem na staklu, ispod kojeg se nalazi brojčanik, bude dostupan, odnosno da se zaštita toga dela vodomera može lako ukloniti i vratiti na svoje mesto nakon očitavanja.

Ukoliko je vodomer postavljen plitko, tada je potrebno postaviti neki termoizolacioni materijal preko vodomera, to mogu biti daske, stiropor, stirodur ili bala slame. Molimo potrošače da vodomere ne zavijaju u krpe, jer to ne predstavlja dovoljnu zaštitu, a u proleće je tako pokriven vodomer teško ponovo razgrnuti i učiniti ga pristupačnim za očitavanje i održavanje.

Potrošači koji imaju propisno izvedena, odnosno izgrađena vodomerna okna, ne treba da strahuju od smrzavanja vodomera, jer su vodomeri u ovako izgrađenim oknima ispod zone smrzavanja i ukoliko je vodomerno okno poklopljeno, ne postoji opasnost od ovakve vrste oštećenja.