мај
2017
9

VAŽNO OBAVEŠTENJE: PREKID VODOSNABDEVANJA OD PETKA U 23,00 DO SUBOTE U 19,00

Zbog planiranih radova bez vode će biti najveći deo grada

Obaveštavamo građane Subotice – korisnike naših usluga, da će zbog planiranog izvođenja radova na rekonstrukciji sabirnog cevovoda na fabrici za preradu vode, u petak, 12. maja 2017. godine, od 23,00 časa, doći do prekida vodosnabdevanja u najvećem delu grada, kao i u delu naselja Palić.

Očekuje se da će tokom subote, 13. maja prekid u vodosnabdevanju trajati najduže do 19,00  časova, mada postoji mogućnost da se radovi završe i ranije, ali ne pre 15,00 časova.

Prilikom rekonstrukcije sabirnog cevovoda i nakon ponovnog uspostavljanja vodosnabdevanja moguća je pojava zamućenja vode, kao i pada pritiska u vodovodnoj mreži, u trajanju od oko 90 minuta.

Napominjemo da je reč o prekidu vodosnabdevanja koji je bio najavljen za 28. na 29. april 2017. godine, a koji je u međuvremenu odložen.

Molimo građane da se tokom i nakon prekida vodosnabdevanja u slučaju bilo kakvih reklamacija na kvalitet vode obrate dispečerskoj službi JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica.

Obrazloženje:

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija” Subotica radi na rekonstrukciji sabirnog cevovoda na fabrici za preradu vode, a u okviru Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice.

Do završetka radova preostalo je još da se ugradi peskolov i da se novoizgrađeni cevovod priključi na filtersku stanicu, što je i razlog zbog kojeg je neophodno zaustaviti fabriku vode kao i isporuku vode krajnjim korisnicima.

Paralelno sa izvođenjem radova biće urađen i remont trafostanice na Vodozahvatu 1, pod nadzorom Elektrodistribucije Subotica, koji je zakazan za subotu, 12. maja 2017. godine, od 08,00 do 13,00 časova.

Cilj je da se istovremenim sprovođenjem dve planirane aktivnosti racionalno iskoristi vreme i da period prekida vodosnabdevanja krajnjih korisnika bude što kraći. Realizacijom ovih aktivnosti poboljšaće se funkcionisanje vodnih sistema grada Subotice.