apr
2011
20

IZGRADNJA MREŽE U ULICI JOŽEFA HEGEDIŠA NA PALIĆU

IZGRADNJA MREŽE U ULICI JOŽEFA HEGEDIŠA NA PALIĆU

Na osnovu godišnjeg Programa rada JKP „Vodovod i kanalizacija” Subotica, nakon izrade projektne dokumentacije i obezbeđenih sredstava, započeti su pripremni radovi za realizaciju investicije – izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Jožefa Hegediša u MZ Palić:

  • Izgradnju vodovodne mreže u dužini od 400 metara, na deonici u ulici Jožefa Hegediša prema pruzi Subotica – Horgoš do postojeće vodovodne mreže u ulici Riječkoj, čiji je investitor JKP „Vodovod i kanalizacija” Subotica, a finansiranje se vrši iz sredstava JKP „Vodovod i kanalizacija” Subotica i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ukupna vrednost ove investicije – obezbeđenje projektno – tehničke dokumentacije i izgradnja iznosi 3.400.000,00 dinara.
  • Izgradnju kanalizacione mreže u dužini od 123 metra, od postojeće kanalizacione šahte u ulici Jožefa Hegediša prema pruzi Subotica – Horgoš, čiji je investitor JKP „Vodovod i kanalizacija” Subotica, a finansiranje se vrši iz sredstava JKP „Vodovod i kanalizacija” Subotica i d.o.o. „Park Palić”. Ukupna vrednost ove investicije – obezbeđenje projektno – tehničke dokumentacije i izgradnja iznosi 3.090.000,00 dinara.

Pripremni radovi su započeti 15. aprila 2011. godine. Nivo podzemnih voda je izuzetno visok, na 30 do 50 cm od površine terena. Snižavanje ovako visokog nivoa podzemnih voda će se vršiti specijalnom opremom – iglo filterima, što će usporiti dinamiku izgradnje.

Planirani završetak izgradnje kanalizacione mreže i dela vodovodne mreže na istoj deonici je do 01. maja 2011. godine.

Planirani završetak izgradnje celokupne dužine vodovodne mreže je do 20. maja 2011. godine.

Ova investicija je deo šireg, sveobuhvatnijeg rešenja koje obuhvata izgradnju kompletne vodovodne i kanalizacione mreže u ukupnoj dužini od 1000 metara u ulici Jožefa Hegediša i delu Horgoškog puta. Realizacijom ove investicije obezbeđuju se neophodni uslovi za dalji razvoj turističko – banjskog kompleksa jezera i naselja Palić.