апр
2015
9

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI PRVE FAZE CENTRALNOG MAGISTRALNOG VODOVODA

Cilj je obezbediti dovoljne količine kvalitetne pitke vode za sve korisnike u gradu

Obaveštavamo javnost i korisnike usluga javnog vodosnabdevanja Subotice da su ovih dana otpočeli radovi na izgradnji I faze Centralnog magistralnog vodovoda. Ova kapitalna investicija realizuje se na osnovu Ugovora o zajmu između Grada Subotice i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Cilj izgradnje ovog magistralnog vodovoda je obezbeđenje dovoljnih količina kvalitetne pitke vode za sve korisnike u Gradu, sa ujedničanem pritiscima u svim uslovima njene potrošnje.

Prva faza izgradnje obuhvata deo od Gradskog bazena, ulice Nikole Demonje, Grabovačku i Sep Ferenca do početka Aleje Maršala Tita. Radovi su započeti 06. aprila, trajaće 46 dana i biće završeni do 27. maja ove godine.

Trenutno se izvode radovi na snižavanju nivoa podzemnih voda i pripremni radovi na formiranju prvog čvora za povezivanje sa postojećom mrežom. U narednim danima će doći do privremenog obustavljanja vodosnabdevanja i potpunog ili delimičnog zatvaranja saobraćaja u navedenim ulicama. O tome ćemo javnost i korisnike sa preciznim datumima i periodima na vreme obavestiti.

U saradnji sa nadležnim organizacijama i institucijama, kao i izvođačem radova, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica će se truditi da se radovi efikasno i kvalitetno realizuju prema utvrđenoj dinamici, kako bi se u što kraćem vremenskom periodu obezbedilo normalno funkcionisanje vodosnabdevanja i saobraćaja.