nov
2013
23

VODOMERE ZAŠTITITI NA VREME

Priprema za zimsku sezonu

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica obaveštava svoje potrošače da je neophodno da uoči predstojeće zime zaštite od smrzavanja vodomere i unutrašnje vodovodne instalacije u svojim domaćinstvima. Do smrzavanja vodomera dolazi isključivo zbog neodgovarajuće zaštićenog vodomera, te je obaveza vlasnika priključka da nadoknadi troškove koji će eventualno nastati zbog smrzavanja vodomera. Obaveza preduzeća je da održava priključak, a obaveza potrošača je da vodi računa o unutrašnjim instalacijama objekta, te da se stara da vodomerno okno bude čisto, a vodomer dostupan za održavanje.

Ukoliko je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora, potrebno je preko vodomera postaviti neki termoizolacioni materijal kao što su daske, stiropor ili slama. Zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu zaštitu. Neophodno je obaviti i baždarenje vodomera.

Sve uočene kvarove oko vodomera potrebno je prijaviti službi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica na telefon 55-77-11. Cena zamene smrznutog vodomera iznosi 4.480,00 dinara za vodomere prečnika 13 mm i 20 mm, koji su i najzastupljeniji kod potrošača iz kategorije individualinih stambenih objekata i kod stambenih objekata zajedničkog stanovanja gde su problemi smrzavanja vodomera najviše izraženi.