мај
2018
30

ВОДА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ

Активности поводом Европске недеље одрживог развоја и Светског дана заштите животне средине

Поводом Европске недеље одрживог развоја и Светског дана заштите животне средине, под покровитељством Скупштине Града Суботице, ЈКП „Водовод и канализација“ Суботица организује конференцију „ВОДА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ“ и акцију „ОТВОРЕНА ВРАТА СУБОТИЧКОГ ВОДОВОДА“.

У понедељак, 04. јуна 2018. године са почетком у 11.00 часова у Великој већници (Свечаној сали) Градске куће конференцијом „ВОДА ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ“ обележиће се Европски дан одрживог развоја. 

Скуп је отворен за све заинтересоване грађане.

На скупу ће се обратити Тивадар Бунфорд, председник Скупштине Града Суботице и Ђерђ Шугар, директор ЈКП „Водовод и канализација“ Суботица.

Мајда Адлешић, програм менаџер Водне агенције ће презентовати међународни Пројекат „ВОДНИ АГЕНТ ДУНАВСКЕ РЕГИЈЕ“ за све присутне, представнике Града Суботице, ЈКП и установа, као и директоре, учитељице/учитеље и децу из одељења  8 основних школа из Суботице – учеснике у овом Пројекту.

Након конференције, на централном градском тргу ће се свим учесницима и пролазницима приказати на занимљиви начин рад ВОДНЕ СТАНИЦЕ – специјализованог возила за едукацију деце и одраслих, који садржи елементе водоводне и канализационе инфраструктуре и кућних инсталација. 

У уторак, 05. јуна 2018. године сви заинтересовани грађани по свом избору у три термина: у 08.00, 10.00 и 12.00 часова могу да посете Централни градски комплекс водоснабдевања – Водозахват I и/или Постројење за пречишћавање отпадних вода града Суботице.

На овим објектима стручњаци суботичког ЈКП „Водовод и канализација“ Суботица ће их упознати на пригодан начин са објектима и технолошкој „траци“ захватања, прераде сирове воде до нивоа питке воде и њеној дистрибуцији до мреже и славина потрошача, односно о одвођењу, прикупљању отпадних вода на градском Пречистачу, третману воде и муља и упуштању пречишћене воде у реципијент – језеро Палић.

Сви заинтересовани грађани за посету Водозахвату I и градском Пречистачу отпадних вода треба да пријаве своје учешће на телефон 55-77-11 Локал 118,или путем Интернет пријаве која се налази на http://www.vodovodsu.rs/otvorena-vrata-registracijaнајкасније до понедељка, 04.јуна 2018. године до 12.00 часова.

Из безбедносних разлога, ова посета није предвиђена за децу до 10 година, а за децу од 10-15 година потребан је пунолетни пратилац.