сеп
2014
4

JESENJE OČITAVANJE VODOMERA

Očitavanje počinje 15. a završava 23. septembra

JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica obaveštava potrošače u gradu i prigradskim naseljima da će ove godine jesenje očitavanje vodomera u domaćinstvima biti u septembru, a ne kao obično u oktobru. Dakle, od 15. do 23. septembra ovlašćena lica JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica obići će sva domaćinstva koja pripadaju kategoriji potrošača široke potrošnje i očitati stanje na vodomeru, na osnovu kojeg će početkom oktobra biti izdati obračuni.

Ukoliko se neko od potrošača za vreme očitavanja ne bude nalazio na adresi lokacije vodomera, može sam očitati stanje na vodomeru i isto prijaviti u JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica, radnim danima, lično ili putem telefona broj 0800-000-024. Ovaj broj je besplatan za potrošače, a dostupan je svakim radnim danom od 07 do 15 sati i za sve druge vrste informacija, a potrošači ga mogu pozvati sa područja fiksne telefonije 024. Registrovani korisnici stanje na vodomeru mogu prijaviti ipreko internet stranice preduzeća na adresi http://www.vodovodsu.rs/.

Evidentirano stanje sa vodomera odnosiće se na obračun utroška vode, kao i na usluge odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda za period od 2 meseca, odnosno za period avgust 2014./septembar 2014.

Takođe obaveštavamo potrošače da je neophodno da uoči predstojeće zime zaštite od smrzavanja vodomere i unutrašnje vodovodne instalacije u svojim domaćinstvima. Do smrzavanja vodomera dolazi isključivo zbog neodgovarajuće zaštićenog vodomera, te je obaveza vlasnika priključka da nadoknadi troškove koji će eventualno nastati zbog smrzavanja vodomera. Obaveza preduzeća je da održava priključak, a obaveza potrošača je da vodi računa o unutrašnjim instalacijama objekta, te da se stara da vodomerno okno bude čisto, a vodomer dostupan za održavanje.

Ukoliko je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora, potrebno je preko vodomera postaviti neki termoizolacioni materijal kao što su daske, stiropor ili slama. Zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu zaštitu.

Sve uočene kvarove oko vodomera potrebno je prijaviti službi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica na telefon 55-77-11. Cena zamene smrznutog vodomera iznosi 4.480,00 dinara za vodomere prečnika 13 mm i 20 mm, koji su i najzastupljeniji kod potrošača iz kategorije individualinih stambenih objekata i kod stambenih objekata zajedničkog stanovanja gde su problemi smrzavanja vodomera najviše izraženi.